miércoles, 9 de julio de 2008

Editorial de Juny


Explicació


Benvolguts Veïns i Veïnes:

Ens adrecem a tos vosaltres per fer-vos saber que l’Associació de Veïns ha organitzat des de fa molts anys la Festa Major del barri de Cappont.
Està clar que tal cosa requereix una despesa econòmica important, una despesa que es finança mitjançant les subvencions rebudes anualment, en gran manera de l’Ajuntament (com en els altres barris de Lleida).
En els últims anys però, hem observat com les subvencions a altres barris han pujat molt, a la vegada que en el nostre han baixat, per posar un exemple, sabem que a Pardinyes en els últims anys, se’ls hi ha apujat la subvenció de 14.000 a 32.000 euros, que a Balafia de 12.000 a passat a 18.000, en canvi a Cappont se’ns ha baixat de 14.000 a 6.500, fent tots el mateix que fa uns anys.
Cal dir a més, que la subvenció escapçada del 2007 l’hem cobrada a primers d’abril del 2008.

La Associació de Veïns va sol·licitar correctament la subvenció com els altres anys, la vàrem enregistrar a primers de maig quan el termini no finalitzava fins a meitats d’agost. Però des de l’Ajuntament, algú va decidir de retallar-nos la subvenció a la meitat, i malgrat que hem fet diverses gestions davant de la Paeria, així com davant la Regidora de Barri, no se’ns ha reintegrat la quantitat resquitada. Arribat en aquest punt, vàrem acordar adreçar-nos als Presidents de les Comunitats de Propietaris del barri, a traves d’un escrit on exposàvem el problema i demanant si podien col·laborar amb les Festes del barri, donant un euro per pis. Tenim que dir que algunes Comunitats ja ens han fet el seu ingrés per tot el qual els quedem molt agraïts. Esperem de la resta, que en el moment de fer un reunió de Comunitat exposin el tema.

En tot aquest enrenou, ha sorgit una cosa inesperada i que ens ha cridat molt l’atenció; resulta que l’Ajuntament de Lleida i des de l’any 2004, no publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP) les subvencions que dona amb els diners que surten dels nostres impostos. També tenim entès que la llei obliga a publicar totes les subvencions que es donen en el Butlletí corresponent (*), es a dir, la Generalitat de Catalunya les publica any rere any, al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Ens preguntem: perquè aquí a Lleida no es publiquen?

Esperem de l’Ajuntament que sigui sensible a les nostres peticions, que no discrimini al nostre barri i que acomplexi la llei publicant any rere any totes les subvencions que es donen. Si ho fan així els hi quedarem molt agraïts.

Associació de Veïns de Cappont


(*)Ley 38/2003, de 17 de noviembre, General de Subvenciones.
Artículo 18. Publicidad de las subvenciones concedidas.
1. Los órganos administrativos concedentes publicarán en el diario oficial correspondiente, y en los términos que se fijen reglamentariamente, las subvenciones concedidas con expresión de la convocatoria, el programa y crédito presupuestario al que se imputen, beneficiario, cantidad concedida y finalidad o finalidades de la subvención.